Všetko najlepšie, pán Štepka!

Všetko najlepšie, pán Štepka!

Prijmite gratulácie aj od Rádia Litera :) Ďakujeme za Vaše hry, myšlienky, ktoré v nich ponúkate, ale aj jedinečný humor, akým svoje príbehy rozprávate. Ste svetovo-slovenský unikát. Živio ;)

Spisovateľ, dramatik, režisér, scenárista, herec, textár, vedúca osobnosť Radošinského naivného divadla Stanislav Štepka oslavuje 26. júla svoje 70. narodeniny. Do vysielania Rádia Litera sme preto tento týždeň zaradili aj hru RND „Vygumuj a napíš“. Práve v sobotu, v deň jeho narodenín, si ju môžete vypočuť o 20:30. Okrem samotného autora v nej bude počuť Jána Melkoviča, Annu Warchalovú, Zuzanu Mauréry, Vladimíra Svíteka, Milana Šaga a Ladislava Hubáčka.

Stanislav Štepka v roku 1965 absolvoval Pedagogickú fakultu v Nitre, v roku 1977, žurnalistiku na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. Od roku 1963 sa stal umeleckým šéfom Radošinského naivného divadla. V decembri toho istého roku mala premiéru jeho prvá divadelná hra, Nemé tváre alebo Zver sa píše s veľkým Z. Pracoval ako učiteľ, redaktor v novinách aj v Českolovenskom rozhlase. Od roku 1983 je Stanislav Štepka profesionálnym divadelníkom a spisovateľom na voľnej nohe. Žije v Bratislave, je ženatý a má dve deti.

__gm

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame