Kornel Földvári - Česť Vašej pamiatke!

Kornel Földvári - Česť Vašej pamiatke!

V súvislosti s úmrtím spisovateľa, publicistu, teoretika humoru a držiteľa ceny Dominika Tatarku - Kornela Földváriho, Rádio Devín mení svoje vysielanie:
 
26.marca
o 13:00 uvedieme Príbehy z naftalínu –  pásmo humoristických próz  Kornela Földváriho v réžii Táne Tadlánkovej. Účinkuje Boris Farkaš.

o 14:05 - Hostí plný dom - Daniela Kapitáňová bude hovoriť o spisovateľovi, priateľovi a skvelom človeku.
 
o 17:00 odvysielame reláciu Rubikon -  reprízu z 28.novembra 2014 , kde Kornel Földvári predstavil svoju novú spomienkovú  knihu ... Až pod čiernu zem. Pod  program  Rubikon sa  podpísali zvukový majster Stanislav Kaclík, herec Martin Mňahončák a redaktorka Ivica Ruttkayová.   
 
27.marca
o 8:00 – Za Kornelom – do štúdia príde naživo rozprávať o svojom priateľstve, o knihách, o živote a stretnutiach s Kornelom Földvárim jeden z jeho najbližších priateľov, básnik a textár Peter Uličný.

Kornel Földvári bol fenomén. Vynikal rozhľadom, tvorivosťou, humorom a najmä hlbokým človečenstvom. Aj napriek tomu, že mu bývalý režim mnohokrát skomplikoval život, zachoval si optimizmus a vnútornú slobodu. A takto si na neho spomína jeho blízka kamarátka spisovateľka a naša rozhlasová kolegyňa Daniela Kapitáňová.

Daniela Kapitáňová o Kornelovi Földvárim

Zbohom Kornel...

Autor: Rádio Devín, Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame