RADIO_HEAD AWARDS 2014 – Zaži hudbu naživo

RADIO_HEAD AWARDS 2014 – Zaži hudbu naživo

Vstupenky na RADIO_HEAD AWARDS 2014 sú dostupné v predajnej sieti Ticketportal.

Sledujte Radio_Head Awards naživo

Po minuloročnom úspešnom spojení festivalu a ceremoniálu RADIO_HEAD AWARDS 2014 prinesie RTVS mimoriadnu dávku kvalitnej slovenskej, hudobnej produkcie a ocení slovenských hudobných tvorcov.

RADIO_HEAD AWARDS FESTIVAL začína 13. marca v budove Slovenského rozhlasu a vstup pre priaznivcov kvalitnej hudby je voľný. Najväčšími lákadlami festivalu sú tento rok Symfonický orchester Slovenského rozhlasu so speváckym zborom Lúčnica, ktorí zahrajú pod taktovkou dirigenta Antona Popoviča, filmovú hudbu slovenských autorov Ľ. Čekovskej, V. Godára a S. Stračinu (filmy Rukojemník, Pacho, Hybský zbojník, Záhrada, Alžbetin dvor a iné.) A Martin Burlas odpremiéruje dielo Spam Symphony. Mimoriadny koncert preberie EBU. Program festivalu pokračuje v sobotu 14. marca, kde svoje hlasy predstaví Detský a dievčenský spevácky zbor Slovenského rozhlasu s Ansámblom Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu pod taktovkou dirigenta Adriána Kokoša v premiérovej rozhlasovej opere Marka Piačeka, Stručné dejiny vesmíru.

Okrem nich zahrajú a zaspievajú: Bratislava Hot Serenaders, Miki Skuta, Szidi Tobias, TALENTTRANSPORT, Andrej Urminský a mnohí ďalší. Festivalové koncerty z Veľkého a Malého koncertného štúdia odvysiela v priamom prenose aj Rádio Devín. Hudobný víkend vyvrcholí 15. marca udeľovaním hudobných cien Radio_Head Awards 2014 v Starej tržnici v Bratislave. Fanúšikovia domácej hudby od 19. januára vyberali svojich favoritov v kategóriách Album roka, Objav roka, Debut roka a Singel roka. V druhom kole hlasovania už mohli poslucháči vyberať aj v šiestich žánrových kategóriách – Hip Hop/Rap/RnB, Elektronická hudba, World Music, Hard and Heavy, ale aj kategóriách Jazzová a Klasická hudba, ktoré už druhý rok zastrešilo Rádio Devín.

Ceremoniálom, ktorý prebehne v Starej tržnici v Bratislave bude už tradične sprevádzať Martin Staňo, moderátor Rána na eFeMku a dianie v zákulisí budú mapovať Tomáš Hudák a Juraj "Šoko" Tabaček z Od veci_FM. Vystúpia Korben Dallas, Fallgrapp, Korben Dallas či dvojica Tono S. a Beyuz. Počas večera spoznáme aj držiteľov cien Album roka/Cena kritikov či Ceny za prínos do hudby. Vstupenky na ceremoniál Radio_Head Awards sú už dostupné v sieti predajní Ticketportal, živý prenos zo slávnostného večera prinesieme ma webe rtvs.sk.

Minulý rok si ceny Radio_Head Awards, ktoré podľa návrhu výtvarníčky a šperkárky Bety K. Majerníkovej vyrobila sochárka Mira Podmanická, odniesli Korben Dallas, Jana Kirschner, Modré hory či Walter Schnitzelsson. Už v najbližších dňoch sa fanúšikovia môžu tešiť na súťaž, v ktorej majú možnosť vyhrať vstupenky RADIO_HEAD AWARDS 2014. Súťaž bude prebiehať na sociálnych sieťach RTVS.

Kompletný program festivalu a ceremoniálu RADIO_HEAD AWARDS 2014 nájdete tu. (PDF, 202kB)

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame