Vyhlásili päťku kníh, z ktorej sa študenti tešia

Vyhlásili päťku kníh, z ktorej sa študenti tešia

Desiatky študentov dostali na konci týždňa zoznam piatich kníh, ktoré musia v najbližších pár týždňoch prečítať, aby z nich v decembri mohli vybrať tú najlepšiu. Tretí ročník literárnej ceny René - Anasoft litera gymnazistov odštartoval na prebiehajúcom litera feste v priestoroch Slovenského rozhlasu, za účasti študentov, pedagógov a už aj nových finalistov.

Porota aktuálneho ročníka ceny Anasoft litera - prekladateľka a literárna publicistka Gabriela Magová, literárni vedci Ľubica Schmarcová, Karol Csiba, Pavol Markov a spisovateľ a publicista Ján Štrasser, z vyše 200 prozaických kníh nominovaných do 14. ročníka literárnej ceny Anasoft litera, vybrali pre študentov a študentky týchto päť knih (v abecednom poradí)

  1. Fulmeková, Denisa: Doktor Mráz (Slovart, 2018)

  2. Kostelanski, Václav: Virtuóz (KK Bagala, 2018)

  3. Rozenbergová, Vanda: Tri smrtky sa plavia (Slovart, 2018)

  4. Sokol, Ondrej: Ako som vozil Nórov (Eruditio, 2018)

  5. Vadas, Marek: Zlá štvrť (KK Bagala, 2018)

Tri knihy z tejto pätice sú súčasne nominované aj v desiatke ceny Anasoft litera 2019. Zapojené školy začínajú túto päťku René čítať v najbližších dňoch. Študentov čaká po letných prázdninách množstvo besied a stretnutí s novými finalistami. Potom sa musia rozhodnúť a vyargumentovať si navzájom, kto bude tretím laureátom/laureátkou tejto literárnej ceny a prečo. Vyhlásenie výsledkov ceny René 2019 bude v decembri v Novej Cvernovke.

Zvukový záznam relácie bude sprístupnený na webovej stránke Rádia Devín.

Viac informácií o cene René: https://www.anasoftlitera.sk/main/anasoft-litera/cena-rene

foto.jpg

rene.jpg

Foto: Juraj Starovecký

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame