Detektívny polmesiac

Detektívny polmesiac

V druhej polovici júla si prídu na svoje všetci milovníci detektívok. Od 15. júla do 1. augusta sa na Litere zídu tie najbystrejšie detektívne mozgy svetovej i slovenskej literatúry a spoločne s vami budú riešiť  náročné zločiny a záhady.

Na dva a pol týždňa detektívok sme pre vás pripravili 16 častí čítania na pokračovanie z knihy Daniely Kapitáňovej Vražda v Slopnej, kde záhadu zavraždeného slovenského spisovateľa Pravdu budú riešiť azda všetci geniálni detektívi, vyšetrovatelia či komisári: Sherlock Holmes, Colombo, Phil Marlowe, Derrick, Steve Carell, Nero Wolfe, Dempsey a Makepeaceová, Slečna Marplová, komisár Maigret, agenti Mulder a Scullyová, major Zeman či Hercule Poirot.

Môžete očakávať aj 10 dielov pôvodného seriálu Jozefa Repku 1500 kilometrov na sever od Palerma, detektívne poviedky Arthura Conana Doylea, Agathy Christie, ale aj slovenských majstrov detektívneho pera. Aby ste si mohli vytvotiť komplexnejší obraz o detektívnom žánre, ponúkneme vám eseje a pásma, v ktorých sa dovziete mnoho užitočných informácií o vzniku a vývoji detektívok. Tradične nebudú chýbať ani kratšie žánre, humoristické pásmo a nedomysliteľnou súčasťou budú detektívne rozhlasové hry.

Martin Šenc

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame