Zomrela herečka Eva Krížiková

Zomrela herečka Eva Krížiková

Vo veku 85 rokov zomrela v utorok 31.3. v nemocnici v Malackách 85 ročná herečka Eva Krížiková. Umelkyňa bola poprednou členkou činohry Slovenského národného divadla. Pre celé generácie divákov patrila k dámam slovenského umenia – divadelného, filmového i televízneho.

"Na doskách našej prvej scény vytvorila za šesť desiatok rokov viac ako 120 postáv. S príchodom Evy Krížikovej prichádzala na javisko radosť zo života, oplývala darom humoru a človečinou," uviedla tajomníčka SND Izabela Pažítková k zosnulej legende, ktorá svojím hereckým majstrovstvom skvele stvárňovala postavy nielen komediálne, v ktorých sme ju mali najradšej, ale bola presvedčivá i v tragikomických a tragických polohách.

Aj náš rozhlasový archív je našťastie plný nenapodobiteľného hlasu herečky, ktorá účinkovala v množstve rozhlasových hier a programov, ktoré nám ju budú i naďalej pripomínať. SND si jednu z najvýznamnejších slovenských umelkýň pripomenie na spomienkovom stretnutí na začiatku nasledujúcej divadelnej sezóny.

eva.jpeg

Text a foto:TASR


Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame