V Paríži ako doma

V Paríži ako doma

V "meste zamilovaných" trávime už tretí deň a s druhou polovicou týždňa prichádzajú na rad ďalšie zaujímavé relácie v našom programe.

Albert Marenčin: Pyrenejský med  (poviedka)

Albert Marenčin začal literárne tvoriť  už počas vysokoškolských štúdií,  vtedy napísal svoje prvé rozhlasové hry a prvý román. Svojou tvorbou sa radí medzi pokračovateľov surrealistického hnutia, je autorom próz s tematikou  druhej svetovej  vojny a filmových scenárov podľa literárnych predlôh. Okrem vlastnej tvorby sa tiež venoval prekladom z francúzštiny. Poviedka Pyrenejský med stvárňuje jeho pobyt v Paríži, kde študoval. Číta Dušan Jamrich.

Mojmír Groll: Malý kšeft v Paríži  (rozhlasová hra)

Povodná rozhlasová hra Mojmíra Grolla opisuje príbeh samozvaného grófa a jeho sluhu, ktorí po úteku z Ameriky chcú zarobiť podvodmi a zauzleniami veľa peňazí. Možno aj zbúraním Eiffelovej veže. Účinkujú: Ľubo Roman, Vlado Černý, Vladimír Minarovič, Jozef Šimonovič, Helena Geregová, Jaro Rihák, Ivan Mihál, Viliam Sýkora a ďalší. Réžia: Táňa Tadlánková.

Emília Boldišová: Née a Paris - Narodená v Paríži  (fíčer)

Umelecko-dokumentárne pásmo mapujúce strhujúce životné osudy francúzskej folkloristky Christiane Tabačíkovej, jej manžela a ich spätosť so súborom Dolina. Spoluúčinkujú: Darina Vašíčková a Vladimír Minarovič.

Želáme príjemné počúvanie!

Martin Šenc

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame