Špeciálne vysielanie 4.8. z terasy SRo

Špeciálne vysielanie 4.8. z terasy SRo

V utorok budete mať znova príležitosť vypočuť si Rádio Litera v open-air priestore terasy rozhlasovej pyramídy. Ponúkame k tomu príjemné prostredie, čerstvý vzduch, voňavú kávu a najmä skvelú atmosféru, ktorá sa bude tentokrát niesť v duchu humoru a satiry.

16:00 - 17:00 - Adaptácia divadelnej hry - Moliére: Lakomec

Rozhlasová hra na motívy rovnomennej divadelnej komédie klasika francúzskej drámy Jeana Baptista Poquelina. Dej sa odohráva v Paríži, kde žije starý vdovec Harpagon so synom a dcérou. Vypočujete si, či je najväčším lakomcom v širokom okolí a či sa za peniaze dá vymeniť čokoľvek. Rozhlasová úprava: Laco Kerata a Martina Vannayová. Účinkujú: Matej Landl, Ondrej Kovaľ, Milena Minichová, Martin Kaprálik, Jana Lieskovská, Vladimír Minarovič, Dagmar Sanitrová, Juraj Hrčka, Pavol Šajmovič. Réžia: Laco Kerata, 2009.

17:00 - 18:00 - Rozhlasová hra - Daniil Charms: Monsterproces

Rozhlasová hra podľa próz petrohradského spisovateľa Daniila Charmsa, ktorú pre rozhlas napísal Vladimír Janček. Dej zasadil do súdnej siene a vytvoril tak prostredie, v ktorom skvelo vynikne absurdnosť každodenného trápenia Charmsovych postavičiek. Preklad: Ján Štrasser. Účinkujú: Juraj Hrčka, Martin Horňák, Marián Labuda ml., Dušan Kaprálik, Štefan Martinovič, Roman Matisko, Tibor Vokoun, Dušan Vaňo, Ladislav Konrád, Martin Vitek, Jozef Domonkoš. Réžia: Laco Kerata, 2014.


Autor článku: Martin Šenc, foto: POD PYRAMÍDOU (RTVS)

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame