Hľadač dúhy v meste bez slnka

Hľadač dúhy v meste bez slnka

O ďalší diel pravidelnej relácie "Z tvorivej dielne Rádia Litera" sa tentoraz postaral Tomáš Bartoněk. Pod názvom Hľadač dúhy v meste bez slnka sa dozvieme viac o novej knihe Petra Gettinga „Polámané nohy baletiek".

Peter Getting patrí k najosobitejším zjavom súčasnej strednej generácie slovenských spisovateľov. Typický čierny humor, ponurá, cynická a depresívna atmosféra jeho próz, absurdné príbehy a postavy z neho vytvárajú jasne identifikovateľný fenomén. Vo svojej tvorbe hľadá odpovede na existenciálne otázky, pričom jeho novinka je v tomto ohľade autorským bádaním. Rôzne príbehy rôznych ľudí sú popretkávané kratučkými hádankami a sériou scénok zasadených do nadčasového prostredia chladného Božstva, za ktorým prichádza so svojimi otázkami neznámy muž. Ukážky číta Ľubo Bukový, o knihe nám porozpráva i samotný autor. Relácia mala premiéru 27. 12. 2018.
Hľadač dúhy v meste bez slnka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

artforum.jpg

Peter Getting (vľavo) na akcii v Artfore pri uvedení knihy, spolu s Pavlom Rankovom, ktorý sa zhostil úlohy "krstného otca" a moderátora večera. Foto: Peter Grznár

getting kniha.jpg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame