Charles Brandt: Ír a gangsterský film Martina Scorseseho, 1.-5. časť

Charles Brandt: Ír a gangsterský film Martina Scorseseho, 1.-5. časť

Premiérová relácia z cyklu Z tvorivej dielne Rádia Litera, v ktorej zaznie úryvok z knihy Charlesa Brandta Ír. Knihu do filmovej podoby preniesol americký režisér Martin Scorsese. V literárnom pásme sa venujeme jeho jednotlivým gangsterským filmom. V prvej časti si priblížime snímku Gangy New Yorku. Účinkujú Kamil Mikulčík a Daniela Šencová. Relácia mala premiéru v roku 2021.

Ír a gangsterský film M. Scorseseho, 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V druhej časti pásma Martina Šenca si povieme niečo o jeho gangsterskom filme Špinavé ulice, ktorého dej je situovaný práve do Malého Talianska, kde Scorsese vyrastal.

Ír a gangsterský film M. Scorseseho, 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Vypočujte si tretiu časť cyklu z pera Martina Šenca o gangesterkách. Bude o filme Mafiáni i knihe Charlesa Brandta Ír.

Ír a gangsterský film M. Scorseseho, 3.časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Vo štvrtej časti cyklu opäť zaznie úryvok z knihy Charlesa Brandta Ír. V literárnom pásme sa Martin Šenc postupne venuje jednotlivým gangsterským filmom M. Scorseseho. Tentoraz si priblížime tiež snímku Kasíno z roku 1995. Účinkujú Kamil Mikulčík a Daniela Šencová.

Charles Brandt Ír a gangsterský film Martina Scorseseho 4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


V záverečnej 5. časti cyklu si priblížime snímku M. Scorseseho Na druhej strane (The Departed) z roku 2006. Účinkujú Kamil Mikulčík a Daniela Šencová.

Charles Brandt Ír a gangsterský film Martina Scorseseho 5 časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


scorsese.jpg  

Foto: Martin Scorsese, wikipedia.org.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame